Gyulafehérvári Caritas

A Gyulafehérvári Római Katolikus Főegyházmegye szeretetszolgálata akkreditált szociális szolgáltatásokat kínáló közhasznú civil szervezet. Az 1990 óta tevékenykedő Gyulafehérvári Caritas mára Erdély egyik legjelentősebb szociális szervezetévé nőtte ki magát. Küldetése a szeretetszolgálat, a karitatív lelkület terjesztése és a szociális igazságosság előmozdítása.

 

A szervezet összetett szociális gondozást és egyéb tevékenységeket, foglalkoztatást kínál minden korosztály és társadalmi réteg számára, mind városon, mind hangsúlyosan vidéken is.

 

Főbb tevékenységei közé tartozik: a korai nevelés és fejlesztés a legkisebbeknek; hátrányos helyzetű gyermekek és fiatalok, fogyatékkal élők foglalkoztatása; családtípusú gyermekotthon; otthoni betegápolás, segítségnyújtás és mozgáskompetenciák fejlesztése; konzultációs programok szenvedélybetegeknek; idősgondozás otthonokban és nappali foglalkoztatókban; romaintegrációs tevékenységek; akkreditált és nonformális képzések, tanulmányi házak; önkéntesség; vidékfejlesztés és agrárpraktikum; falugondnoki szolgálat; logisztikai tevékenységek és CariShop üzletlánc; aktív részvétel szociálpolitikák kialakításában.

 

Contact:

 
Persoane de Contact: Hompoth Hanna-Erika
Tel0733 062681