Pregătiri pentru Crăciun

13.12.2018

 

Copiii din Sângeorgiu de Mureş, beneficiari ai proiectului „O Şansă pentru fiecare în Sîngeorgiu de Mureș” împreună cu vârstnicii din Clubul Vârstnicilor din Sîngeorgiu de Mureș  organizat de Asociaţia „Caritas-Asistență Socială” au sărbătorit în data de 11.12.2018 Adventul, perioada de pregătire pentru Sfânta Sărbătoare a Crăciunului.

Pedagogii împreună cu copiii au recitat poezii şi au cântat colinde, la care s-au alăturat şi vârstnicii. După vizionarea unui filmuleţ emoţionant despre Crăciun, au urmat activităţi artistico-plastice, unde copiii împreună cu vârstnicii au creat felicitări şi ornamente de Crăciun.

Vârstnicii au fost bucuroşi pentru că li s-a oferit ocazia de a petrece timpul la un astfel de eveniment. Copiii din programul Şcoală după Şcoală au fost entuziasmaţi, iar pentru ei a fost o posibilitate unică de a se pregăti pentru sărbători. Au ascultat cu mare atenţie poveştile şi poeziile recitate de vârstnici și preotul din localitate.

În data de 12.12.2018 evenimentul a fost organizat și în localitatea Cotuş, unde copii au fost însoțiți de bunici. Împreună au creat simbolul Adventului, coroniţa.

La sfârşitul evenimentului toţi participanții au fost serviţi cu ceai cald şi prăjituri. La eveniment au participat și colegi din cadrul parteneriatului proiectului.

  • Echipa Caritas