Comunicat de presă

19.06.2019

Asociația Divers, Școala Gimnazială ”Sfântu Gheorghe” și Primăria Sângeorgiu de Mureș a derulat în data de 19 iunie, ora 15:00, la Casa de Cultură din Sângeorgiu de Mureș un eveniment organizat cu ocazia ZILEI LIMBII RROMANI.

Activitatea a fost dedicată elevilor de etnie romă ai Școlii Gimnaziale ”Sfântu Gheorghe” și tuturor celor interesați în vederea sărbătoririi zilei de 16 iunie, Ziua Limbii Rromani. Organizatorii și-au propus să promoveze limba rromani în rândul copiilor de etnie romă cu scopul creșterii stimei de sine.

În cadrul activității un grup de copii care învață limba rromani au prezentat poezii și cântece în limba rromani, respectiv au participat la un joc-concurs de interpretare text în limba rromani. La eveniment au participat membri ai familiilor copiilor și cadre didactice și experți implicați în proiect.

Activitatea s-a derulat în cadrul proiectului ”O Șansă pentru toți în Sângeorgiu de Mureș” ID101818, proiect finanțat prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020, prin Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene.

 

    Koreck Maria

                                                                                           Președinte

                                                                                           Asociația Divers