Activitatea 2.3

Activitatea 2.3 Realizare Hartă Ocupațională - Job Map Sîngeorgiu de Mures

În vederea facilitării accesului celor 300 de persoane din grupul țintă, cu vârsta cuprinsa între 16 -59 ani care sunt în căutarea unui loc de muncă în Sîngeorgiu de Mureș, la locuri de muncă vacante va fi elaborată și actualizată constant o hartă digitală interactivă privind cererea și oferta de locuri de muncă în Sîngeorgiu de Mureș și pe o rază de 30 km în jurul comunei.

 

Job Map va consta din două baze de date

1. Bază de date care conține informații privind locurile de muncă vacante și cerințele respectivelor locuri de muncă,

2. Bază de date despre persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă.

 

Datele despre locurile de muncă vacante vor fi culese de către un agent ocupare al Asociației Divers prin comunicarea directă cu angajatorii, respectiv urmărirea bazei de date AJOFM Mureș și a anunțurilor despre locuri de muncă vacante pe paginile web ale companiilor de recrutarea forței de muncă și în presa scrisă și cea online.

 

Datele despre persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă vor fi cele din baza de date constituită în urma înscrierii la informare și consiliere ocupațională a beneficiarilor proiectului în cadrul activității 2.1.

 

Bazele de date vor putea fi accesibile de pe pagina de web a proiectului, linkul fiind diseminat pe pagina de web a beneficiarilor și partenerilor și afișat pe avizierul Primăriei Comunei Sîngeorgiu de Mureș.

 

În baza datelor obținute privind cererea și oferta locurilor de muncă se vor face analize

trimestriale ale acestor date pentru ca aceste analize să vină în sprijinul activității de

informare-, orientare- si consiliere profesionala. La finalul proiectului aceste analize vor fi prelucrate de către un sociolog într-un studiu despre trendurile privind ocuparea din

Sîngeorgiu de Mureș, inclusiv schimbările intervenite privind profilul ocupațional al

persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă, dar și profilul locurilor de muncă vacante. Respectiv va fi analizată și evoluția ratei de ocupare a zonelor defavorizate incluse în proiect.

 

De această bază de date vor beneficia toate cele 300 de persoane din grupul țintă, cu vârsta cuprinsa între 16 -59 ani, care sunt în căutarea unui loc de muncă.