Caritas Alba Iulia

Organizaţia neguvernamentală şi de utilitate publică a Arhiepiscopiei Romano Catolice de Alba Iulia este furnizor de servicii sociale acreditate. Activ din 1990, Caritas Alba Iulia a devenit una dintre cele mai mari organizaţii sociale din Transilvania. Misiunea organizaţiei este promovarea carităţii şi dreptăţii sociale.

 

Organizația derulează proiecte complexe în domeniul asistenţei sociale şi alte activităţi, programe pentru toate categoriile de vârstă şi pături sociale din oraşe dar mai ales în mediul rural.

 

Principalele servicii, activităţi al organizaţiei sunt: educație și dezvoltare timpurie pentru cei mai mici; activităţi pentru copii și tineri defavorizați, persoane cu dizabilități; centru de plasament de tip familial; îngrijire şi asistenţă socială la domiciliu, dezvoltarea competenţelor de mişcare; programe de consultare pentru persoane cu adicţii; îngrijirea vârstnicilor în centre de zi şi rezidenţiale; activități de integrare a romilor; formare profesională acreditată și non-formală, case de studii; voluntariat; dezvoltare rurală și practică în agricultură; sprijin comunitar rural; activități logistice și reţea de magazine CariShop; participare activă la dezvoltarea politicilor sociale.

 

Contact:

 
Persoane de Contact: Hompoth Hanna-Erika
Tel0733 062681